Plättar på färskpotatis och gräddfil

20 min
Arbetstid: 20 min
Förrätt Tillbehör
Plättar på färskpotatis och gräddfil

Luftiga potatisplätttar är gott till grillat. Serverade med rom, finhackad gräslök och kall gräddfil blir de också en härlig förrätt.

Ingredienser

Ägg
2
Färskpotatis
250 g
Vetemjöl
1 dl
1 dl
Salt
1 tsk
3 msk

Gör så här

  • Dela äggen och lägg vitorna i en bunke och gulorna i en annan. Vispa äggvitorna till ett löst skum.
  • Tvätta och riv potatisen grovt. Blanda potatisen med äggulorna, mjölet, 1 dl gräddfil och salt. Rör till en jämn smet. Vänd ner äggvitan.
  • Stek plättarna i smör i en stekpanna, ca 2 ½ min på varje sida.
  • Strö över hackad dill och servera med resten av gräddfilen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

79 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,5 g
Protein: 10,3 % 2 g
Fett: 55,8 % 5 g
Kolhydrater: 33,9 % 6,6 g
https://www.arla.se/recept/plattar-pa-farskpotatis-och-graddfil/