Plättar på färskpotatis och gräddfil
20 min
•
Arbetstid: 20 min
Förrätt
Tillbehör
•
Luftiga potatisplätttar är gott till grillat. Serverade med rom, finhackad gräslök och kall gräddfil blir de också en härlig förrätt.
Ingredienser
|
Ägg
|
2 |
|---|---|
|
Färskpotatis
|
250 g |
|
Vetemjöl
|
1 dl |
| 1 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
| 3 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
79 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,5 g |
| Protein: | 10,3 % | 2 g |
| Fett: | 55,8 % | 5 g |
| Kolhydrater: | 33,9 % | 6,6 g |