Plättar
20 min
Efterrätt
•
&format=webp)
Plättar är en klassisk och älskad rätt som passar perfekt till helgfrukost, brunch eller som ett lyxigt mellanmål. Stek plättarna frasiga och servera gärna med färska bär som smultron, blåbär, hallon eller jordgubbar. Toppad med vispad grädde blir detta en både enkel och lyxig dessert som sprider värme och glädje vid varje tugga.
Ingredienser
Vetemjöl
|
3 dl |
---|---|
Arla Ko® Standardmjölk
|
6 dl |
Ägg
|
3 |
Salt
|
½ tsk |
Arla Köket® Smör- & rapsolja, till stekning
|
2 msk |
Till servering:
Arla Ko® Vispgrädde
|
2 dl |
---|---|
Blandade färska bär, t ex smultron, hallon, jordgubbar eller blåbär
|
250 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
562 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,8 g |
Protein: | 11,3 % | 15,6 g |
Fett: | 56 % | 35,6 g |
Kolhydrater: | 32,7 % | 45,2 g |

