Plättar

20 min Efterrätt
Plättar

Plättar är en klassisk och älskad rätt som passar perfekt till helgfrukost, brunch eller som ett lyxigt mellanmål. Stek plättarna frasiga och servera gärna med färska bär som smultron, blåbär, hallon eller jordgubbar. Toppad med vispad grädde blir detta en både enkel och lyxig dessert som sprider värme och glädje vid varje tugga.

Ingredienser

Till servering:

2 dl
Blandade färska bär, t ex smultron, hallon, jordgubbar eller blåbär
250 g

Gör så här

  • Mät upp mjölet i en bunke. Vispa ner hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg, salt och resten av mjölken.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en plättlagg. Stek plättar i omgångar på medelvärme.
  • Vänd plättarna när smeten stannat på ovansidan.
  • Vispa grädden fluffig tills det bildas toppar, helst för hand.
  • Servera plättarna med färska bär och grädde.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

562 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 3,8 g
Protein: 15,6 g
Kolhydrater: 45,2 g
Fett: 35,6 g
https://www.arla.se/recept/plattar-med-sommarbar/