Plättar
20 min
Efterrätt
•
&format=webp)
Plättar är en klassisk och älskad rätt som passar perfekt till helgfrukost, brunch eller som ett lyxigt mellanmål. Stek plättarna frasiga och servera gärna med färska bär som smultron, blåbär, hallon eller jordgubbar. Toppad med vispad grädde blir detta en både enkel och lyxig dessert som sprider värme och glädje vid varje tugga.
Ingredienser
Vetemjöl
|
3 dl |
---|---|
6 dl | |
Ägg
|
3 |
Salt
|
½ tsk |
2 msk |
Till servering:
2 dl | |
Blandade färska bär, t ex smultron, hallon, jordgubbar eller blåbär
|
250 g |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
562 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 3,8 g |
Protein: | 15,6 g |
Kolhydrater: | 45,2 g |
Fett: | 35,6 g |

