Pizza uova e pancetta

Pizza uova e pancetta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

Den perfekta brunchpizzan. Småportioner med ägg och bacon.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pizzadeg på durumvete:

  • 0.3 pkt jäst á 50 g
  • 3 dl kallt vatten
  • 1½ tsk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl special
  • 2 dl durumvetemjöl

Tomatsås till pizza:

  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • 1 gul lök
  • 1½ msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk salt

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Dela degen i 8 bitar. Kavla ut till små pizzor, ca ½ cm tjocka. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Strimla baconet tunt. Stryk på ett lager tomatsås och fördela osten över pizzorna. Gör en liten grop i mitten och knäck ett ägg på varje pizza. Strö över baconet. Grädda ca 5 min tills äggen stelnat. Peppra.

Pizzadeg med durumvete:

  1. Blanda jäst, vatten, honung, salt och olja i en degbunke, rör tills allt löst sig.
  2. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 2 tim.

Tomatsås till pizza:

Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör-&rapsolja. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen koka ca 30 min. Låt svalna.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 485 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa: