Pizza stromboli

Pizza stromboli

60+ min Huvudrätt
Stromboli är en ö utanför Sicilien och namnet på denna inbakade pizzarulle med fyllning extra allt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pizza-stromboli/

Gör så här

Pizzadeg med durumvete:
  • Blanda jäst, vatten, honung, salt och olja i en degbunke, rör tills allt löst sig.
  • Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 2 tim.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skiva oliverna, tärna paprikan, finhacka vitlöken och strimla salamin. Blanda oliver, paprika, vitlök, salami och ost.
  • Dela degen i 2 bitar. Kavla ut till 2 rektanglar, ca ½ cm tjocka. Smält smör och pensla med runt kanterna.
  • Fördela fyllningen på pizzorna. Lämna ca 1 cm på ena långsidan på varje rektangel utan fyllning. Strö över basilika och peppra. Rulla ihop till rullar.
  • Lägg rullarna med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
Klart!
Energi:

820 kcal

Protein: 23 g
Kolhydrater: 92 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Pizzadeg med durumvete:
Jäst á 50 g
0,3 pkt
Kallt vatten
3 dl
Flytande honung
1½ tsk
Salt
1 tsk
Olivolja
2 msk
Vetemjöl special
6 dl
Durumvetemjöl
2 dl
Gröna oliver
ca 15
Röd paprika
1
Vitlöksklyfta
1
Salami
100 g
Arla® Familjefavoriter riven ost Gouda
5 dl
2 msk
Hackad färsk basilika
2 msk
Svartpeppar
2 krm