Pizza stromboli

Pizza stromboli

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Stromboli är en ö utanför Sicilien och namnet på denna inbakade pizzarulle med fyllning extra allt.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pizzadeg med durumvete:

  • 0.3 pkt jäst á 50 g
  • 3 dl kallt vatten
  • 1½ tsk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl special
  • 2 dl durumvetemjöl

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skiva oliverna, tärna paprikan, finhacka vitlöken och strimla salamin. Blanda oliver, paprika, vitlök, salami och ost. Dela degen i 2 bitar. Kavla ut till 2 rektanglar, ca ½ cm tjocka. Spraya med smör-&rapsolja runt kanterna. Fördela fyllningen på pizzorna. Lämna ca 1 cm på ena långsidan på varje rektangel utan fyllning. Strö över basilika och peppra. Rulla ihop till rullar. Lägg rullarna med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.

Pizzadeg med durumvete:

  1. Blanda jäst, vatten, honung, salt och olja i en degbunke, rör tills allt löst sig.
  2. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 2 tim.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 820 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 92 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa: