Pizza sfincione

Pizza sfincione

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

Med sälta från oliver och sardeller är detta ett utmärkt drinktilltugg. Sfincione är en tjock pizza som ursprungligen kommer från Sicilien.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 bitar

Pizzadeg med durumvete:

  • 0.3 pkt jäst á 50 g
  • 3 dl kallt vatten
  • 1½ tsk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl special
  • 2 dl durumvetemjöl

Tomatsås till pizza:

  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • 1 gul lök
  • 1½ msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk salt

Gör så här

Gör så här

Stek panko i 2 msk smör-&rapsolja tills det fått fin färg. Ställ åt sidan. Smörj en långpanna med resten av smör-&rapsoljan. Tryck ut degen. Bred tomatsåsen på pizzan. Strö över sardeller, ost och till sist panko. Låt allt jäsa övertäckt, ca 40 min. Sätt ugnen 200°. Grädda längst ner i ugnen ca 30 min.

Pizzadeg med durumvete:

  1. Blanda jäst, vatten, honung, salt och olja i en degbunke, rör tills allt löst sig
  2. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 2 tim.

Tomatsås till pizza:

Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör-&rapsolja. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen koka ca 30 min. Låt svalna.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 125 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa: