Pizza med salladslök & aubergine

Pizza med salladslök & aubergine

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

En hemknådad pizzadeg är onekligen värt besväret. Särskilt med en spännande grönsaksfyllning kryddad med kapris och vitlök.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pizzadeg:

  • 25 g jäst
  • 2½ dl ljummet vatten 37°
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl vetemjöl

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Rör ut jästen i lite av vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet, saltet och oljan. Rör ner mjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut pizzadegen tunt på mjölat bakbord. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg över degen på den. Skiva och stek aubergine i smör ett par minuter på varje sida. Bred tomatpuré på degen och varva sedan aubergin- och tomatskivor över. Dela salladslöken på längden. Fördela löken och övriga ingredienser ovanpå. Strö sist över osten. Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 20 min.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem