Pizza med salladslök & aubergine

Pizza med salladslök & aubergine

60+ min Huvudrätt
En hemknådad pizzadeg är onekligen värt besväret. Särskilt med en spännande grönsaksfyllning kryddad med kapris och vitlök.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Rör ut jästen i lite av vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet, saltet och oljan.
  • Rör ner mjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skiva och stek aubergine i smör ett par minuter på varje sida. Dela salladslöken på längden. Skär tomaterna i skivor,
  • Kavla ut pizzadegen tunt på mjölat bakbord. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg över degen på den.
  • Bred tomatpuré på degen och varva sedan aubergin- och tomatskivor över. Fördela löken och övriga ingredienser ovanpå. Strö sist över osten.
  • Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 20 min.
Klart!

Ingredienser

Pizzadeg:
Jäst
25 g
Ljummet vatten 37°
2½ dl
Salt
1 tsk
Olivolja
2 msk
Vetemjöl
8 dl
Fyllning:
Auberginer
2
2 msk
Tomatpuré
½ dl
Skivade tomater
6
Salladslökar
10
Kapris
3 msk
Vitlöksklyftor
2
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
150 g