Pizza Italiano med vitost

Pizza Italiano med vitost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

Hembakad pizza med smakrik vitost och klassisk italiensk topping.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pizzadeg

Tomatsås:

  • 100 g parmaskinka i skivor
  • 2 dl blad av färsk basilika eller mangoldskott

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 225ᵒ. Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull, tillsätt tomater, socker och salt. Koka på svag värme 20-30 min. Låt svalna. Kavla ut degen till 4 tunna bottnar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Bred över tomatsåsen. Strimla purjolöken. Häll av oljan från osten men spara lite till garnering. Fördela purjolök, vitost, oliver och den rivna osten på pizzorna. Grädda i mitten av ugnen 10-15 min. Toppa pizzorna med parmaskinka och basilika eller mangoldskott. Ringla över lite av oljan från osten.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 730 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 74 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem