Pizza Italiano med vitost
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Snabbmat
•
Hembakad pizza med smakrik vitost och klassisk italiensk topping.
Ingredienser
Pizzadeg
|
Jäst
|
25 g |
|---|---|
|
Ljummet vatten max 37ᵒ
|
2½ dl |
| 2 msk | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Vetemjöl
|
6 dl |
Tomatsås:
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 1 msk | |
|
Krossade tomater, 400 g
|
1 burk |
|
Strösocker
|
½ tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
Topping innan gräddning:
|
Purjolök, ca 10 cm
|
¼ |
|---|---|
| 1 burk | |
|
Svarta oliver
|
1½ dl |
| 2 dl |
Topping efter gräddning:
|
Parmaskinka i skivor
|
100 g |
|---|---|
|
Blad av färsk basilika eller mangoldskott
|
2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
817 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,1 g |
| Protein: | 16,6 % | 33,4 g |
| Fett: | 46,7 % | 43,1 g |
| Kolhydrater: | 36,7 % | 73,9 g |