Pizza bianca vegetariana

Pizza bianca vegetariana

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

Pizza utan tomatsås kallas bianca. Lägg grönsakerna i grupper så att alla kan välja sina favoriter.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pizzadeg med durumvete:

  • 0.3 pkt jäst á 50 g
  • 3 dl kallt vatten
  • 1½ tsk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl special
  • 2 dl durumvetemjöl

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 275°. Rör ihop crème fraiche med smulad vitost, peppar och vitlök. Skiva zucchini, tomat och paprika. Skölj spenaten och låt oliverna rinna av. Dela degen i 4 bitar. Kavla ut dem till tunna rundlar, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Bred ut crème fraicheblandningen på pizzorna. Fördela savoykål, zucchini, tomat, paprika, spenat och oliver i grupper på pizzorna. Strö över osten. Grädda pizzorna högt upp i ugnen 5-7 min. Ringla över olja och oregano innan servering.

Pizzadeg med durumvete:

  1. Blanda jäst, vatten, honung, salt och olja i en degbunke, rör tills allt löst sig.
  2. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 2 tim.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 1000 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 96 g
  • Fett: 54 g

Skriv ut

Källa: