Pistagesemla
3 tim
Fika
Efterrätt
Går att frysa
•
Får det lov att vara en pistagesemla? Här kommer ett recept på semla 2.0! Vi har fyllt den klassiska fluffiga semmelbullen med en pistagemassa istället för mandelmassa. Den läckra krämen är gjord på pistagenötter, florsocker, mjölk och flingsalt. Avnjuts bäst med ett glas iskall mjölk.
Constance Loeper
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Semmelbulle:
Servering:
Energi:
245 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 39 g |
Fett: | 7 g |
Ingredienser
Jäst
|
25 g |
---|---|
2½ dl | |
Ägg
|
1 |
Strösocker
|
1 dl |
Salt
|
½ tsk |
Stötta kardemummakärnor
|
½ msk |
Vetemjöl 8-9 dl
|
ca 510 g |
85 g |
Pistagefyllning:
Pistagenötter
|
200 g |
---|---|
Florsocker
|
1 dl |
ca ½ dl | |
Flingsalt
|
1 tsk |
Pensling:
Ägg
|
1 |
---|---|
Vatten
|
1 msk |
Salt
|
½ krm |
Servering:
3 dl | |
Pistagenötter
|
50 g |
Florsocker
|