Pistagemuffins med frosting

40 min Afternoon tea Fika
Frysbar
Pistagemuffins med frosting

Pistagemuffins, oemotståndligt goda, med lyxiga pistagenötter och fluffig frosting. De blir extra vackra när man strör lite hackade pistagenötter på toppen.

Ingredienser

Skalade pistagenötter
125 g
225 g
Strösocker
2½ dl
Ägg
3
Vetemjöl
1½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Citron
rivet skal av 1

Till garnering

Hackade pistagenötter

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Mixa nötterna till fina smulor.
  • Vispa smör och socker ljust och luftigt. Rör ner äggen, ett i taget. Tillsätt nöthack, mjöl, vaniljsocker och citronskal, och rör till en jämn smet.
  • Fördela i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kallna.
  • Vispa ingredienserna till frostingen luftiga. Spritsa frostingen på kakorna. Garnera med hackade nötter.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

485 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 34 g
https://www.arla.se/recept/pistagemuffins-med-vaniljfrosting/