Pistagekola

1 tim
Arbetstid: 1 min
Pistagekola

Kola är gott och med saltade pistagenötter i smeten blir kolan ännu godare.

Ingredienser

100 g
2 dl
Strösocker
3 dl
Ljus sirap
1 dl
Rostade, saltade pistagenötter
2 dl
Vaniljsocker
1 tsk

Gör så här

  • Blanda smör, grädde, socker och sirap i en tjockbottnad, vid kastrull.
  • Koka utan lock tills termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet. Rör om då och då. Koktid 15-30 min.
  • Skala och grovhacka nötterna. Rör ner nötter och vaniljsocker i smeten.
  • Häll upp smeten på ett smörpapper. Låt svalna och skär eller klipp i bitar.
  • Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

63 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,2 g
Protein: 3,2 % 0,5 g
Fett: 52,1 % 3,7 g
Kolhydrater: 44,7 % 6,9 g
Pistagekola
Video Så lyckas du med kolan

Kocken Lotta ger dig alla knepen för julens segaste kola. God jul från oss på Arla!

https://www.arla.se/recept/pistagekola/