Picklade ägg

Picklade ägg

Betyg

(17 st)

60+ min

Pickla ägg med riven rödbeta i lagen för extra snygg färg. Äggen håller i upp till två veckor i kylskåpet om de ligger i lagen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 8 ägg
  • 1 rödbeta
  • 8 dl vatten
  • 7 dl strösocker
  • 1½ dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Gör så här:

Skala och riv rödbetan. Koka upp vatten, socker, vinäger, salt och riven rödbeta i en kastrull. Koka lagen på svag värme ca 30 min. Låt kallna. Koka äggen 6-7 min. Spola äggen i kallt vatten och låt svalna. Skala äggen, lägg i en glasburk och sila över den kalla lagen. Låt stå i kyl, gärna över natten.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem