Petit choux

Frysbar
Petit choux

Petit choux är en liten fransk bakelse som fylls med grädde eller vaniljkräm. En petit choux kan även serveras med salt innehåll - ett perfekt tilltugg till drinken.

Ingredienser

75 g
Vatten
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Ägg
3

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Koka upp smör och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget, under kraftig vispning. Ta från värmen och tillsätt äggen ett i taget under kraftig vispning.
  • Klicka eller spritsa ut 12 stora eller 24 små toppar på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt kallna på galler.
  • Skär eller klipp av ett lock och fyll med t ex grädde och bär, vaniljkräm eller crème fraiche och räkor.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

98 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,4 g
Protein: 10,3 % 2,5 g
Fett: 59,5 % 6,6 g
Kolhydrater: 30,2 % 7,3 g
https://www.arla.se/recept/petit-choux/