Persiljerotspuré

20 min
Arbetstid: 20 min
Tillbehör
Persiljerotspuré

Rotsaksmos som blir lent och lite syrligt av creme fraiche. Persiljeroten kan bytas mot palsternacka.

Ingredienser

Persiljerötter
500 g
Mjöliga potatisar à 60 g
2
2 dl
Hackad färsk persilja
½ dl
Salt
½ tsk
Vitpeppar
1 krm

Gör så här

  • Skala persiljerot och potatis. Skär dem i mindre bitar och koka dem mjuka, ca 10 min.
  • Häll av och mixa till en slät puré med crème fraiche.
  • Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

277 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,2 g
Protein: 6,5 % 4,4 g
Fett: 53,6 % 16,8 g
Kolhydrater: 39,9 % 27,2 g
https://www.arla.se/recept/persiljerotspure/