Persikopaj

Persikopaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(144 st)

Persikopaj går snabbt och enkelt om du använder färdig smördeg som pajbotten. Toppa pajen med ljuvlig vispad grädde smaksatt med citronmeliss.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Citronmeliss-grädde:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Kavla ut smördegsplattorna något och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Smält smöret och blanda med honung. Pensla smördegsplattorna med blandningen. Skär persikohalvorna i tunna skivor och tryck lätt på halvorna så att de delar på sig likt en solfjäder. Lägg en persikohalva på varje smördegsplatta. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Vispa grädde och florsocker. Vänd ner citronmelissen. Pudra pajerna med florsocker och servera genast tillsammans med citronmeliss-grädden.

Tips:

Vill du ha ännu puffigare pajer kan du lägga smördeg dubbelt ovanpå varandra och pensla med honungssmör mellan lagrena. Sänk i så fall ugnsvärmen till 175° och grädda i ca 25-30 min.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 615 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Fett: 46 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem