Persikopaj
35 min
Efterrätt
Fika
•

Persikopaj går snabbt och enkelt om du använder färdig smördeg som pajbotten. Toppa pajen med ljuvlig vispad grädde smaksatt med citronmeliss.
Ingredienser
Smördeg tinade
|
4 skivor |
---|---|
1½ msk | |
Flytande honung
|
1½ msk |
Konserverade persikohalvor
|
4 |
Florsocker
|
Citronmeliss-grädde:
2 dl | |
Florsocker
|
1 msk |
Finhackad citronmeliss
|
2 msk |
Gör så här
Vill du ha ännu puffigare pajer kan du lägga smördeg dubbelt ovanpå varandra och pensla med honungssmör mellan lagrena. Sänk i så fall ugnsvärmen till 175° och grädda i ca 25-30 min.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
615 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 47 g |
Fett: | 46 g |

