Persikopaj
35 min
•
Arbetstid: 20 min
Fika
•
Persikopaj går snabbt och enkelt om du använder färdig smördeg som pajbotten. Toppa pajen med ljuvlig vispad grädde smaksatt med citronmeliss.
Ingredienser
|
Smördeg tinade
|
4 skivor |
|---|---|
| 1½ msk | |
|
Flytande honung
|
1½ msk |
|
Konserverade persikohalvor
|
4 |
|
Florsocker
|
Citronmeliss-grädde:
| 2 dl | |
|
Florsocker
|
1 msk |
|
Finhackad citronmeliss
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vill du ha ännu puffigare pajer kan du lägga smördeg dubbelt ovanpå varandra och pensla med honungssmör mellan lagrena. Sänk i så fall ugnsvärmen till 175° och grädda i ca 25-30 min.
Näringsvärden, per port
Energi:
323 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,6 g |
| Protein: | 2,4 % | 1,9 g |
| Fett: | 69,5 % | 25,4 g |
| Kolhydrater: | 28,1 % | 22,4 g |