Persikopaj

35 min Efterrätt Fika
Persikopaj

Persikopaj går snabbt och enkelt om du använder färdig smördeg som pajbotten. Toppa pajen med ljuvlig vispad grädde smaksatt med citronmeliss.

Ingredienser

Smördeg tinade
4 skivor
1½ msk
Flytande honung
1½ msk
Konserverade persikohalvor
4
Florsocker

Citronmeliss-grädde:

2 dl
Florsocker
1 msk
Finhackad citronmeliss
2 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Kavla ut smördegsplattorna något och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Smält smöret och blanda med honung. Pensla smördegsplattorna med blandningen.
  • Skär persikohalvorna i tunna skivor och tryck lätt på halvorna så att de delar på sig likt en solfjäder.
  • Lägg en persikohalva på varje smördegsplatta. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Vispa grädde och florsocker. Vänd ner citronmelissen.
  • Pudra pajerna med florsocker och servera genast tillsammans med citronmeliss-grädden.
Klart!

Vill du ha ännu puffigare pajer kan du lägga smördeg dubbelt ovanpå varandra och pensla med honungssmör mellan lagrena. Sänk i så fall ugnsvärmen till 175° och grädda i ca 25-30 min.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

615 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 46 g
https://www.arla.se/recept/persikopaj/