Pepparstekt lax med potatispuré och äppelsallad

Pepparstekt lax med potatispuré och äppelsallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(39 st)

Det är gott med den svala äppelsalladen och den mjuka potatispurén till den kryddiga laxen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 bitar laxfiléer à 125 g
  • 1 tsk svartpeppar
  • ½ tsk grönpeppar
  • ½ tsk rosépeppar
  • salt
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Potatispuré:

Äppelsallad:

  • 2 äpplen
  • 2 endiver
  • kärnor från ½ granatäpplen
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vinäger
  • salt och peppar

Gör så här

Gör så här

Börja med potatispurén och salladen. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min. Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och rör ner i potatisen tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar och rör moset luftigt. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skär salladen i bitar. Blanda ingredienserna till äppelsalladen. Smaka av med salt och peppar.

Krossa pepparn i en mortel. Klappa in pepparblandningen på laxens ovansida. Salta och stek dem i smör i en stekpanna ca 2 min per sida, börja steka den pepprade sidan. Servera laxen med potatispuré och äppelsallad.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 555 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa: