Pepparstekt lax med potatispuré och äppelsallad

Pepparstekt lax med potatispuré och äppelsallad

40 min Huvudrätt
Det är gott med den svala äppelsalladen och den mjuka potatispurén till den kryddiga laxen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Potatispuré och äppelsallad:
  • Börja med potatispurén och salladen.
  • Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min.
  • Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen.
  • Värm mjölken och rör ner i potatisen tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar och rör moset luftigt.
  • Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skär salladen i bitar. Blanda ingredienserna till äppelsalladen. Smaka av med salt och peppar.
Pepparstekt lax:
  • Krossa pepparn i en mortel. Klappa in pepparblandningen på laxens ovansida.
  • Salta och stek dem i smör i en stekpanna ca 2 min per sida, börja steka den pepprade sidan.
  • Servera laxen med potatispuré och äppelsallad.
Klart!
Energi:

555 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Bitar laxfiléer à 125 g
4
Svartpeppar
1 tsk
Grönpeppar
½ tsk
Rosépeppar
½ tsk
Salt
Potatispuré:
Mjölig potatis
1 kg
2 dl
2 msk
Salt och peppar
Äppelsallad:
Äpplen
2
Endiver
2
Granatäpple
kärnor från ½
Rapsolja
2 msk
Vinäger
1 msk
Salt och peppar