Pepparstekt lax med potatispuré och äppelsallad

Pepparstekt lax med potatispuré och äppelsallad

Betyg

(38 st)

Det är gott med den svala äppelsalladen och den mjuka potatispurén till den kryddiga laxen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 bitar laxfiléer à 125 g
  • 1 tsk svartpeppar
  • ½ tsk grönpeppar
  • ½ tsk rosépeppar
  • salt
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Potatispuré:

Äppelsallad:

  • 2 äpplen
  • 2 endiver
  • kärnor från ½ granatäpplen
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vinäger
  • salt och peppar

Gör så här:

Gör så här:

Börja med potatispurén och salladen. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min. Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och rör ner i potatisen tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar och rör moset luftigt. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skär salladen i bitar. Blanda ingredienserna till äppelsalladen. Smaka av med salt och peppar.

Krossa pepparn i en mortel. Klappa in pepparblandningen på laxens ovansida. Salta och stek dem i smör i en stekpanna ca 2 min per sida, börja steka den pepprade sidan. Servera laxen med potatispuré och äppelsallad.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 555 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem