Pepparkakstryffel

3 tim 40 min
Arbetstid: 40 min
Pepparkakstryffel

Pepparkakstryffel med mjölkchoklad, honung och pepparkakskryddor, rullade i krossade pepparkakor. Tryfflarna kräver lite planering, men det är mödan väl värt!

Ingredienser

Honung
1 msk
Ljus sirap
1 msk
1 dl
Malen kanel
½ tsk
Malen ingefära
½ tsk
Malen kryddnejlika
½ tsk
Mjölkchoklad t ex Odense
225 g
1 msk
Krossade pepparkakor

Gör så här

  • Koka honung och sirap på svag värme tills den mörknar något.
  • Koka upp grädde och kryddor och häll över honungen.
  • Hacka chokladen. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Tillsätt smöret och mixa till en slät smet.
  • Fyll smeten i en spritspåse och låt ligga till dagen efter i rumstemperatur.
  • Spritsa ut bollar, ca 3 cm i diameter, på bakplåtspapper. Låt ligga i rumstemperatur 2-3 tim.
  • Forma till runda tryfflar och rulla dem i krossade pepparkakor. Förvara svalt.
Markera receptet som tillagat

Låt tryfflarna stå i kyl ca 10 min innan du rullar dem så går de lättare att forma.

Näringsvärden, per st

Energi:

95 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0 g
Protein: 5,1 % 1,2 g
Fett: 61,5 % 6,6 g
Kolhydrater: 33,4 % 7,8 g
Pepparkakstryffel
Video Så lyckas du med tryffeln

Knepen för julens mumsigaste tryffel. God jul från oss på Arla!

https://www.arla.se/recept/pepparkakstryffel/