Pepparkakstryffel

3 tim 40 min
Pepparkakstryffel

Pepparkakstryffel med mjölkchoklad, honung och pepparkakskryddor, rullade i krossade pepparkakor. Tryfflarna kräver lite planering, men det är mödan väl värt!

Ingredienser

Honung
1 msk
Ljus sirap
1 msk
1 dl
Malen kanel
½ tsk
Malen ingefära
½ tsk
Malen kryddnejlika
½ tsk
Mjölkchoklad t ex Odense
225 g
1 msk
Krossade pepparkakor

Gör så här

  • Koka honung och sirap på svag värme tills den mörknar något.
  • Koka upp grädde och kryddor och häll över honungen.
  • Hacka chokladen. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Tillsätt smöret och mixa till en slät smet.
  • Fyll smeten i en spritspåse och låt ligga till dagen efter i rumstemperatur.
  • Spritsa ut bollar, ca 3 cm i diameter, på bakplåtspapper. Låt ligga i rumstemperatur 2-3 tim.
  • Forma till runda tryfflar och rulla dem i krossade pepparkakor. Förvara svalt.
Klart!

Låt tryfflarna stå i kyl ca 10 min innan du rullar dem så går de lättare att forma.

Video Så lyckas du med tryffeln

Knepen för julens mumsigaste tryffel. God jul från oss på Arla!

https://www.arla.se/recept/pepparkakstryffel/