Pepparkakspannkakor
20 min
Mellanmål
Frukost
Efterrätt
•
Dessa rara pepparkakspannkakor är en fröjd att bjuda på i adventstider. Det är amerikanska pannkakaor smaksatta med pepparkakskryddor och serverade med lingongrädde. Vi steker dessa i pepparkaksformar för den fina formen, men det går såklart lika bra att steka dessa som små plättar!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Supersnabb brynt smör och lönnsirap-sås till pannkakorna? Smält lite Bregott Brynt Smör i mikron och vispa ner lagom mängd lönnsirap. Och vips, så har du den godaste såsen till dina pepparpannkakor.
Energi:
143 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 18 g |
Fett: | 6 g |
Ingredienser
Vetemjöl
|
3 dl |
---|---|
Bakpulver
|
2 tsk |
Strösocker
|
1 msk |
Salt
|
½ tsk |
Malen kanel
|
2 tsk |
Malen kardemumma
|
2 tsk |
Malen ingefära
|
1 tsk |
Ägg
|
1 |
3 dl | |
½ dl | |
Frysta lingon
|
1 dl |
Till servering:
Lönnsirap
|
|
---|---|
2 dl | |
Lingon
|
2 msk |