Pepparkakspannkakor

Pepparkakspannkakor

20 min
Mellanmål Frukost Efterrätt
Dessa rara pepparkakspannkakor är en fröjd att bjuda på i adventstider. Det är amerikanska pannkakaor smaksatta med pepparkakskryddor och serverade med lingongrädde. Vi steker dessa i pepparkaksformar för den fina formen, men det går såklart lika bra att steka dessa som små plättar!
https://www.arla.se/recept/pepparkakspannkakor/

Gör så här

  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Separera ägget.
  • Rör ner yoghurt, äggula och smör-&rapsolja i de torra ingredienserna. Vispa till en slät smet.
  • Vispa äggvitan till ett hårt skum.
  • Vänd ner äggvita och lingon i smeten.
  • Hetta upp lite smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek små pannkakor på låg medelvärme i omgångar, gärna i pepparkaksformar.
  • När det bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända.
  • Vispa grädden och vänd ner lingon.
  • Servera pepparkakspannkakor med lönnsirap och lingongrädde.
Klart!

Supersnabb brynt smör och lönnsirap-sås till pannkakorna? Smält lite Bregott Brynt Smör i mikron och vispa ner lagom mängd lönnsirap. Och vips, så har du den godaste såsen till dina pepparpannkakor.

Energi:

143 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
2 tsk
Strösocker
1 msk
Salt
½ tsk
Malen kanel
2 tsk
Malen kardemumma
2 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Ägg
1
3 dl
½ dl
Frysta lingon
1 dl
Till servering:
Lönnsirap
2 dl
Lingon
2 msk