Pepparkakskulor

1 tim 30 min
Pepparkakskulor

Pepparkakskulor är lättlagade och supergoda chokladkulor med smak av kanel, ingefära, nejlika och kardemumma. Kanske något att bort i present?

Ingredienser

Pepparkaka
150 g
100 g
Mandelmassa
50 g
Mörk choklad
200 g
Florsocker

Gör så här

  • Mixa pepparkakorna fint i en matberedare. Klicka i färskost och mandelmassa och kör till en jämn smet.
  • Ställ ev en stund i kyl och rulla sedan till små kulor. Låt stå i kyl ca 1 tim.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa kulorna i chokladen och lägg dem på bakplåtspapper.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

95 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 5 g
https://www.arla.se/recept/pepparkakskulor/