Pepparkakshus med mjölkkartong

Pepparkakshus med mjölkkartong

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1 st

Kristyr:

  • 1 äggvita
  • 3- 4 dl florsocker
  • 2 krm ättiksprit 12%

Lim till huset:

  • 2 dl strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Lägg smör, sirap och socker i en kastrull. Värm tills allt har smält. Häll blandningen i en köksmaskin. Tillsätt grädde och kryddor, rör om. Blanda bikarbonat och mjöl, rör ner det i smeten. Arbeta samman degen, den blir ganska lös. Låt degen vila i kyl ca 1 dygn.

Ta fram degen 1-2 tim innan utbakning. Sätt ugnen på 175°.

Klipp ut tre mallar som på bilden. Kavla ut degen direkt på bakplåtspapper, kavla den något tjockare än till vanliga pepparkakor. Lägg på mallarna och skär ut delarna. Skär eventuellt ut fönster. Baka i mitten av ugnen i 7-9 min tills delarna är bruna. Låt kallna helt på plåten. Smält sockret i en stekpanna tills det är brunt. Doppa två sidor i sockret och ställ på en bricka med folie. Fortsätt att limma ihop huset. Rör ihop ingredienserna till kristyren till en jämn och blank massa. Häll kristyren i en spritspåse och gör fina mönster på det färdiga huset. Dekorera ev med godis.

Tips:

Lägg husritningens mallar igen på de bakade delarna och jämna till kanterna medan de fortfarande är varma.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 6155 kcal
  • Protein: 75 g
  • Kolhydrater: 931 g
  • Fett: 229 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem