Pekingkyckling

1 tim 30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Pekingkyckling

Vår Pekingkyckling är en enklare variant av Pekinganka med klassiska tillbehör. Rulla in tunna skivor av pekingankan med tillbehören i tortillabröd och njut!

Ingredienser

Hel kyckling, ca 1,4 kg
1
3 msk
Five spice-krydda (se recept nedan)
1 dl
Hoisinsås
1 dl

Tillbehör:

Små tortillabröd
8
Hoisinsås
1 dl
Gurka
½
10 cm purjolökar, endast den vita delen

Gör så här

  • Sätt på ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form.
  • Blanda smör-&rapsolja med kryddan och pensla kycklingen runtom. Stek i mitten av ugnen 30 min.
  • Ta ut kycklingen och pensla med hoisinsåsen runtom. Fortsätt steka ytterligare 30 min.
  • Innertemperaturen ska vara 70° vid benet.
  • Skär gurka och purjolök i stavar. Bena ur och skiva kycklingen tunt.
  • Låt alla göra egna rullar genom att lägga kyckling och tillbehör på tortillabröd.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

1120 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,4 g
Protein: 30,5 % 84,1 g
Fett: 49,2 % 62,3 g
Kolhydrater: 20,3 % 55,9 g
https://www.arla.se/recept/pekingkyckling/