Peach cobbler

55 min Dessert
Peach cobbler

Peach cobbler är en härlig och saftig dessert med söta persikor som täcks av en kakliknande deg. Den lätt karamelliserade persikofyllningen får en underbar smak från muscovadosocker och citron, medan degen på toppen ger en fin kontrast. Gräddad i ugnen blir den en perfekt efterrätt – serverad antingen varm eller kall –gärna med en klick lättvispad grädde. En oemotståndlig dessert som passar både till fest och som en extra lyxig fika!

Ingredienser

Färska persikor
8
Ljust muscovadosocker
1 dl
Citronsaft
2 msk
Vaniljpulver
1 krm

Deg:

125 g
Vetemjöl
2 dl
Strösocker
1½ dl
Bakpulver
1 msk
Salt
1 krm
2 dl
Glass
3 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175º eller 160º varmluft.
  • Skala och kärna ur persikorna. Skär i klyftor.
  • Smält muscavadosocker i en kastrull tillsammans med persikoklyftorna och citronsaft. Rör om då och då tills persikorna mjuknat och sockret är helt smält. Smaka av med vanilj.

Deg:

  • Lägg smöret i en ugnsform, ca 35x25 cm. Placera ugnsformen i ugnen och låt smöret smälta.
  • Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Häll försiktigt i mjölken under vispning. Vispa tills du precis får en slät smet, den ska inte övervispas.
  • Häll smeten i ugnsformen med det smälta smöret, blanda inte runt. Strö ut persikoklyftorna i smeten.
  • Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min.
  • Servera peach cobbler varm eller kall tillsammans med glass.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

432 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 3,5 g
Protein: 4,4 g
Kolhydrater: 64,1 g
Fett: 17,4 g
https://www.arla.se/recept/peach-cobbler/