Pavlova med bärgrädde

Pavlova med bärgrädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(73 st)

Pavlova är en klassisk dessert på ljuvlig marängbotten. Marängerna bakar du i förväg och lägger sedan på bär och grädde strax före servering - enkelt, vackert och gott!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 st

  • 2 äggvitor
  • 1½ dl strösocker
  • 1 krm bakpulver
  • ½ krm salt

Fyllning:

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i socker, bakpulver och salt. Klicka ut smeten i bakformar av papper. Gör en fördjupning i mitten med en sked. Sätt in marängerna i mitten av ugnen, stäng av den och grädda i minst 4 tim utan att öppna luckan, gärna över natten. Vispa grädden. Mosa hälften av bären och rör ner i grädden. Vid servering, fyll marängerna med bärgrädden och garnera med resten av bären.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 170 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag