Pavlova med bärgrädde

4 tim 20 min
Arbetstid: 20 min
Dessert
Pavlova med bärgrädde

Pavlova är en klassisk dessert på ljuvlig marängbotten. Marängerna bakar du i förväg och lägger sedan på bär och grädde strax före servering - enkelt, vackert och gott!

Ingredienser

Äggvitor
2
Strösocker
1½ dl
Bakpulver
1 krm
Salt
½ krm

Fyllning:

2 dl
Blandade färska bär
½ liter

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i socker, bakpulver och salt.
  • Klicka ut smeten i bakformar av papper. Gör en fördjupning i mitten med en sked.
  • Sätt in marängerna i mitten av ugnen, stäng av den och grädda i minst 4 tim utan att öppna luckan, gärna över natten.
  • Vispa grädden. Mosa hälften av bären och rör ner i grädden.
  • Fyll marängerna med bärgrädden och garnera med resten av bären. Servera genast.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

167 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,1 g
Protein: 3,9 % 1,6 g
Fett: 48,6 % 9,2 g
Kolhydrater: 47,5 % 19,6 g
https://www.arla.se/recept/pavlova-med-bargradde/