Pastasås med saffran, räkor och spenat

Pastasås med saffran, räkor och spenat

20 min Huvudrätt
Enkel och färgstark pastasås som får smak av Medelhavet med gröna ärter, räkor, saffran och tomat. Servera pastasåsen med din favoritpasta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pastasas-med-saffran-rakor-och-spenat/

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp smör-och rapsolja i en stekpanna. Fräs vitlök tillsammans med harissa i 2-3 min.
  • Häll på grädde och saffran. Koka ihop ca 5 min.
  • Tillsätt citron och vänd i spenat och räkor.
  • Blanda ner väl avrunnen pasta i såen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Toppa pastan med finhackad dill och servera direkt.
Klart!
Energi:

465 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Pasta
360 g
Vitlöksklyftor
3
Harissa
1 msk
1 msk
2½ dl
Saffran
1 kuvert
Citron, finrivet skal av och pressad saft
1
Färsk spenat
65 g
Skalade räkor
250 g
Salt och svartpeppar
Färsk dill