Pasta vongole
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Brunch
Huvudrätt
•
Spaghetti med musslor, vitlök och chili är en riktig klassiker från det italienska köket. Pasta vongole rätt passar både till vardag som fest.
Ingredienser
|
Musslor, vongole eller blåmussla
|
1 kg |
|---|---|
|
Spaghetti, gärna fullkorn
|
300 g |
|
Vitlöksklyftor
|
4 |
|
Röd chili
|
1 |
|
Bladpersilja
|
1 knippe |
|
Körsbärstomater
|
250 g |
| 3 msk | |
|
Vitt vin
|
2 dl |
| 2 dl | |
|
Grönsaksbuljong
|
1 |
|
Salt
|
|
|
Svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kärna ur chilin om du vill ha en mildare rätt.
Näringsvärden, per port
Energi:
861 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,6 g |
| Protein: | 25,4 % | 53,9 g |
| Fett: | 37 % | 36 g |
| Kolhydrater: | 33,6 % | 71,2 g |