Räkpasta med hummerfond

Räkpasta med hummerfond

15 min Huvudrätt
Att laga gott behöver inte vara kompicerat. Bjud på denna lättlagade pasta med räkor i hummerfond så ser du hur lätt det är! Och snabbt går det också. Såsen hinner du göra när pastan kokar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningarna.
  • Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken några minuter i smör i en kastrull. Tillsätt grädde och hummerfond. Låt såsen koka 3-5 min.
  • Lägg i sockerärtor och räkor. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  • Blanda såsen med nykokt pasta och servera direkt.
Klart!
Tips:

Räkor utan skal kan bytas ut mot 500g räkor med skal för 4 port.

Vill du lyxa till det, så byt ut räkorna mot fryst hummer.

Energi:

750 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 77 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Pasta
ca 400 g
Vitlöksklyftor
2
1 msk
3 dl
Hummerfond
2 msk
Sockerärter
150 g
Skalade räkor
200 g
Salt
Cayennepeppar
1 krm