Pasta med salsiccia, färsk tomat och salvia
                                
                                    1 tim
                                
                                    Huvudrätt
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    En underbart smakrik pasta med krispig salciccia, cocktailtomater, färsk salvia och het harissa. Denna rätt är skapad av Michael Andersson, Årets kock 2024, och detta är hans favoritpasta. Rätten äter han gärna sju dagar i veckan!
 
    
            Michael Andersson
                Årets Kock
        
    Ingredienser
| 
                                            
                                                Färs av salsiccia
                                            
                                     | 200 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Rapsolja
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Harissa
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Gul lök
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     | 4 | 
| 
                                            
                                                Fänkål
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Cocktailtomater
                                            
                                     | 15 | 
| 
                                            
                                                Fänkålsfrön
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Torrt vitt vin
                                            
                                     | 4 dl | 
| 
                                            
                                                Pasta, gärna fullkorn
                                            
                                     | 360 g | 
| 
                                            
                                                Kycklingbuljong
                                            
                                     | 1 tärning | 
| 50 g | |
| 
                                            
                                                Färsk salvia
                                            
                                     | 1 kruka | 
| 
                                            
                                                Färsk basilika
                                            
                                     | 1 kruka | 
| 
                                            
                                                Fint skuren gräslök
                                            
                                     | ½ dl | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
708 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8 g | 
| Protein: | 15,2 % | 26,5 g | 
| Fett: | 31 % | 24,8 g | 
| Kolhydrater: | 44,2 % | 77 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    