Pastasallad med saffran

Pastasallad med saffran

20 min Buffé Huvudrätt Förrätt
Saffran gör denna pastasallad vackert gyllengul och den har ljuvlig smak av honung och rosmarin. Pastasalladen är jättegod till rökt lax eller räkor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola den i kallt vatten.
  • Ansa sockerärterna och koka dem i lättsaltat vatten ca 2 min.
  • Ansa och bryt broccolin till små buketter. Koka dem i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av och lägg över i en skål.
  • Skär rädisorna i skivor. Blanda försiktigt pasta, sockerärtor, broccoli och rädisor.
  • Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll den över salladen vid servering.
Klart!

Ingredienser

Pastasnäckor
300 g
Sockerärter
200 g
Broccolibuketter
300 g
Rädisor
2 knippen
Dressing:
4 dl
Flytande honung
2 msk
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Citron
rivet skal av ½
Hackad färsk röd chili
2 tsk
Smulad torkad rosmarin
1 tsk
Salt
1 tsk