Pasta med rostad brysselkål och grönkålspesto
40 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
Lunch
•
Detta är en riktigt härlig grön pasta som passar utmärkt att laga på hösten när kålen är som allra bäst! Vi har även toppat den med valnötter och riven cheddarost. Brysselkålen blir härligt krispig och aromatisk när den rostas i ugn med lite smör.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
Grönkålspesto:
|
Grönkål
|
100 g |
|---|---|
|
Valnötter
|
1 dl |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Olivolja
|
1 dl |
| 100 g | |
|
Salt och svartpeppar
|
Smörrostad brysselkål:
|
Brysselkål
|
500 g |
|---|---|
| 50 g | |
|
Flingsalt
|
Till servering:
|
Pasta linguine, gärna fullkorn
|
360 g |
|---|---|
|
Valnötter
|
1 dl |
| 2 dl |
Gör så här
Grönkålspesto:
Smörrostad brysselkål:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1016 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 11,5 g |
| Protein: | 12,4 % | 31,1 g |
| Fett: | 58 % | 66,6 g |
| Kolhydrater: | 29,6 % | 74 g |