Pasta med rostad brysselkål och grönkålspesto

Pasta med rostad brysselkål och grönkålspesto

40 min Huvudrätt Lunch
Detta är en riktigt härlig grön pasta som passar utmärkt att laga på hösten när kålen är som allra bäst! Vi har även toppat den med valnötter och riven cheddarost. Brysselkålen blir härligt krispig och aromatisk när den rostas i ugn med lite smör.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pasta-med-rostad-brysselkal-och-gronkalspesto/

Gör så här

Grönkålspesto:
  • Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Ansa grönkålen från den grova stammen. Koka bladen ca 2 min i vattnet. Häll av och krama ur kålen.
  • Rosta nötterna i en torr varm stekpanna. Mixa dem med grönkål, skivad vitlök och olja till slät konsistens.
  • Finriv osten och rör ner den. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Smörrostad brysselkål:
  • Värm ugnen till 250°.
  • Ansa och halvera brysselkålen. Lägg den i en ugnsform. Klicka på smöret, salta och peppra.
  • Rosta högt upp i ugnen tills den fått fin färg, ca 15 min.
  • Koka pastan al dente. Blanda avrunnen pasta med grönkålspeston. Toppa med smörrostad brysselkål, valnötter och riven ost.
Klart!
Energi:

996 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 82 g
Fett: 56 g

Ingredienser

Grönkålspesto:
Grönkål
100 g
Valnötter
1 dl
Vitlöksklyfta
1
Olivolja
1 dl
100 g
Salt och svartpeppar
Smörrostad brysselkål:
Brysselkål
500 g
50 g
Flingsalt
Till servering:
Pasta linguine
400 g
Valnötter
1 dl
2 dl