Pasta med rostad brysselkål och grönkålspesto
40 min
Huvudrätt
Lunch
•
Detta är en riktigt härlig grön pasta som passar utmärkt att laga på hösten när kålen är som allra bäst! Vi har även toppat den med valnötter och riven cheddarost. Brysselkålen blir härligt krispig och aromatisk när den rostas i ugn med lite smör.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Grönkålspesto:
Smörrostad brysselkål:
Energi:
996 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 32 g |
Kolhydrater: | 82 g |
Fett: | 56 g |
Ingredienser
Grönkålspesto:
Grönkål
|
100 g |
---|---|
Valnötter
|
1 dl |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Olivolja
|
1 dl |
100 g | |
Salt och svartpeppar
|
Smörrostad brysselkål:
Brysselkål
|
500 g |
---|---|
50 g | |
Flingsalt
|
Till servering:
Pasta linguine
|
400 g |
---|---|
Valnötter
|
1 dl |
2 dl |