Pasta med rostad brysselkål och grönkålspesto
                                
                                     40 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  15 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Detta är en riktigt härlig grön pasta som passar utmärkt att laga på hösten när kålen är som allra bäst! Vi har även toppat den med valnötter och riven cheddarost. Brysselkålen blir härligt krispig och aromatisk när den rostas i ugn med lite smör.
 
    
            Karolina Sparring
                Kock och receptansvarig Arla Mat
        
    
 
    Ingredienser
Grönkålspesto:
| 
                                            
                                                Grönkål
                                            
                                     | 100 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Valnötter
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Vitlöksklyfta
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 1 dl | 
| 100 g | |
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | 
Smörrostad brysselkål:
| 
                                            
                                                Brysselkål
                                            
                                     | 500 g | 
|---|---|
| 50 g | |
| 
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Pasta linguine, gärna fullkorn
                                            
                                     | 360 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Valnötter
                                            
                                     | 1 dl | 
| 2 dl | 
Gör så här
Grönkålspesto:
Smörrostad brysselkål:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
1016 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 11,5 g | 
| Protein: | 12,4 % | 31,1 g | 
| Fett: | 58 % | 66,6 g | 
| Kolhydrater: | 29,6 % | 74 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp)