Pasta med rostad brysselkål och grönkålspesto

40 min Huvudrätt Lunch
Pasta med rostad brysselkål och grönkålspesto

Detta är en riktigt härlig grön pasta som passar utmärkt att laga på hösten när kålen är som allra bäst! Vi har även toppat den med valnötter och riven cheddarost. Brysselkålen blir härligt krispig och aromatisk när den rostas i ugn med lite smör.

Ingredienser

Grönkålspesto:

Grönkål
100 g
Valnötter
1 dl
Vitlöksklyfta
1
Olivolja
1 dl
100 g
Salt och svartpeppar

Smörrostad brysselkål:

Brysselkål
500 g
50 g
Flingsalt

Till servering:

Pasta linguine
400 g
Valnötter
1 dl
2 dl

Gör så här

Grönkålspesto:

  • Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Ansa grönkålen från den grova stammen. Koka bladen ca 2 min i vattnet. Häll av och krama ur kålen.
  • Rosta nötterna i en torr varm stekpanna. Mixa dem med grönkål, skivad vitlök och olja till slät konsistens.
  • Finriv osten och rör ner den. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Smörrostad brysselkål:

  • Värm ugnen till 250°.
  • Ansa och halvera brysselkålen. Lägg den i en ugnsform. Klicka på smöret, salta och peppra.
  • Rosta högt upp i ugnen tills den fått fin färg, ca 15 min.
  • Koka pastan al dente. Blanda avrunnen pasta med grönkålspeston. Toppa med smörrostad brysselkål, valnötter och riven ost.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

996 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 82 g
Fett: 56 g
https://www.arla.se/recept/pasta-med-rostad-brysselkal-och-gronkalspesto/