Pasta med räkor
30 min
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
Detta är en både krämig och smakrik pasta med räkor. Vi tycker att sardeller och kapris är en strålande smakkombo med färska räkor, fänkål, vitt vin och grädde. Testa denna pasta med räkor till både vardag och fest. Kom ihåg att det är gästerna som ska vänta på pastan, inte tvärtom!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Räkor med skal
|
500 g |
---|---|
Schalottenlök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
3 |
Röd chili
|
1 |
Fänkål
|
1 |
Spaghetti
|
400 g |
25 g | |
Sardellfiléer
|
6 |
Kapris
|
1 msk |
Vitt matlagningsvin eller torrt vitt vin
|
1½ dl |
2 dl | |
Färsk persilja och dill
|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
678 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 5,5 g |
Protein: | 26,3 g |
Kolhydrater: | 78,7 g |
Fett: | 27,8 g |

