Pasta med räkor

30 min Huvudrätt Middag
Pasta med räkor

Detta är en både krämig och smakrik pasta med räkor. Vi tycker att sardeller och kapris är en strålande smakkombo med färska räkor, fänkål, vitt vin och grädde. Testa denna pasta med räkor till både vardag och fest. Kom ihåg att det är gästerna som ska vänta på pastan, inte tvärtom!

Ingredienser

Räkor med skal
500 g
Schalottenlök
1
Vitlöksklyftor
3
Röd chili
1
Fänkål
1
Spaghetti
400 g
25 g
Sardellfiléer
6
Kapris
1 msk
Vitt matlagningsvin eller torrt vitt vin
1½ dl
2 dl
Färsk persilja och dill

Gör så här

  • Skala räkorna. Ställ åt sidan.
  • Skala och skiva lök och vitlök. Skiva chili och fänkål.
  • Koka pastan al dente.
  • Hetta upp smöret i en kastrull. Fräs lök, vitlök, chili och fänkål på svag värme 3–4 min.
  • Tillsätt sardeller, kapris och vin. Sjud ca 5 min.
  • Rör ner grädde och sjud ytterligare 3-4 min.
  • Blanda ner avrunnen pasta och räkor i såsen. Smaka av med salt.
  • Toppa med hackade örter. Servera pasta med räkor direkt.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

678 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 5,5 g
Protein: 26,3 g
Kolhydrater: 78,7 g
Fett: 27,8 g
https://www.arla.se/recept/pasta-med-rakor/