Laxpasta med pepparrot

Laxpasta med pepparrot

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(138 st)

Fräsch pastasallad med rökt lax och en krämig sås på crème fraiche, dill, gurka och wasabi - den gröna, starka, japanska pepparroten. Supergod pastasallad!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g pasta t ex snäckor
  • 150 g rökt lax
  • 1 gurka
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche lätt crème fraiche 15%
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl hackad färsk dill
  • 2 tsk wasabipasta
  • 150 g sallad (gärna olika sorter)

Gör så här:

Gör så här:

Koka pastan. Skär laxen i strimlor och gurkan i tärningar. Blanda lätt crème fraiche, salt, peppar, vitlök, dill, wasabi, lax och gurka. Spola pastan hastigt i kallt vatten och låt den rinna av. Rör ner såsen i den ännu ljumma pastan. Riv salladen i bitar och blanda ner den. Servera direkt.

Tips:

Wasabin kan bytas ut mot 2 msk riven pepparrot.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 410 kcal
  • Protein: 19 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem