
Laxpasta med pepparrot
Fräsch pastasallad med rökt lax och en krämig sås på crème fraiche, dill, gurka och wasabi - den gröna, starka, japanska pepparroten. Supergod pastasallad!
Ingredienser
Antal portioner
- 250 g pasta t ex snäckor
- 150 g rökt lax
- 1 gurka
-
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 pressad vitlöksklyfta
- ½ dl hackad färsk dill
- 2 tsk wasabipasta
- 150 g sallad (gärna olika sorter)
Gör så här
Gör så här
Koka pastan. Skär laxen i strimlor och gurkan i tärningar. Blanda lätt crème fraiche, salt, peppar, vitlök, dill, wasabi, lax och gurka. Spola pastan hastigt i kallt vatten och låt den rinna av. Rör ner såsen i den ännu ljumma pastan. Riv salladen i bitar och blanda ner den. Servera direkt.
Tips:
Wasabin kan bytas ut mot 2 msk riven pepparrot.
Näringsvärden, per port
- Energi: 410 kcal
- Protein: 19 g
- Kolhydrater: 51 g
- Fett: 13 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 1 1999