Pasta med musslor och lax

35 min
Arbetstid: 35 min
Huvudrätt Lunch Middag
Pasta med musslor och lax

Sötsyrliga äpplen lyfter smaken på det här receptet med krämig laxpasta med musslor.

Ingredienser

Rimmad lax
200 g
Pasta, gärna fullkorn
360 g
Blåmusslor
1 kg
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Vatten
2 msk
Fiskfond
1 msk
Färsk persilja
1 kruka
Svartpeppar
1 krm
Äpplen
2
2 dl

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Tvätta musslorna och släng de som inte stänger sig eller är trasiga.
  • Skala och hacka lök och vitlök, fräs i smör i en stor kastrull. Tillsätt vatten, fond, persiljestjälkar och peppar.
  • Lägg i musslorna och koka under lock 3-4 min. Ta upp musslorna och släng de som inte öppnat sig. Plocka musslorna ur skalen.
  • Hacka persiljebladen. Kärna ur och tärna äpplena. Strimla laxen.
  • Rör ner crème fraiche i musselspadet. Lägg i musslor, persiljeblad, äpple och lax.
  • Låt såsen koka ihop några min och häll den över pastan.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

816 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,9 g
Protein: 26 % 52,1 g
Fett: 32,3 % 29,8 g
Kolhydrater: 41,7 % 83,8 g
https://www.arla.se/recept/pasta-med-musslor-och-lax/