Passionsfruktparfait

Passionsfruktparfait

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(40 st)

Förföriskt god parfait med exotiska frukter och maränger.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 port

  • 8 passionsfrukter
  • 1 äggvita
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk konjak
  • 3 dl Arla® vispgrädde

Till servering:

  • 1 passionsfrukt
  • ca 8 maränger

Gör så här

Gör så här

Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Passera genom en sil så att kärnorna kommer bort från purén. Vispa ihop äggvita och florsocker i en bunke. Ställ den i en kastrull med sjudande vatten. Vispa tills massan blir tjock, ca 3 min. Låt den kallna. Rör ner fruktpurén och konjak. Vispa grädden och rör ner den. Lägg plastfilm i en avlång form, ca 1 1/2 liter. Häll i smeten. Låt parfaiten stå i frysen minst 4 tim. Skär parfaiten i skivor och servera tillsammans med maränger och frukt. Garnera med lite passionsfruktkött.

Skriv ut

Källa: