Chokladbollstårta

Chokladbollstårta

1 tim Buffé Efterrätt
Denna maffiga chokladbollstårta är något för chokladfantasten. Tårtbotten är chokladbollssmet som trycks ut i en tårtform. Garnera denna chokladbollsdröm med nötkräm, ditt favoritgodis och färska bär. Ingen ugn behövs för att baka denna chokladbollstårta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Bryn 200 g smör och låt svalna i rumstemperatur.
  • Vispa det brynta smöret med resterande smör och socker till en fluffig smet. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en jämn smet.
  • Ta en liten del av smeten och rulla till ca 12 små chokladbollar. Rulla bollarna i pärlsocker.
  • Tryck ut resterande smet i en springform, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Låt stelna ca 20 min i kylen.
  • Ta ut chokladbollstårtan ur formen och bred nötkräm på och runt hela tårtan. Rulla kanterna i rostad kokos. Dekorera din chokladbollstårta med chokladbollar, massa godis och bär.
Klart!
Tips:

Chokladbollar delux: rulla in jordgubbar i chokladsmet, doppa i smält choklad och rulla sedan i valfritt strössel t ex lakritsströssel, hackade nötter eller vackra strösselpärlor.

Energi:

65 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 4 g

Ingredienser

400 g
Strösocker
4 dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Kallt kaffe
1 dl
Havregryn
16 dl
Topping:
Pärlsocker
1 dl
Rostade kokosflingor
1 dl
Nötkräm
2 dl
Varianter av choklad godis
Blandade färska bär
2 dl