Påsktårta med choklad och mandelmassa

Påsktårta med choklad och mandelmassa

Betyg

(108 st)

Det brynta smöret ger chokladtårtan en fantastisk karaktär. Fylligt krämig och en glutenfri favorit på påskbordet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Botten:

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Grovhacka mandeln. Rör mandelmassan i en bakmaskin, tillsätt smöret lite i taget tills allt är blandat. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning och vänd ner mandeln. Klicka ner smeten i en smord rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Baka i mitten av ugnen ca 18 min, låt kallna.

Bryn smöret i en kastrull. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Tillsätt grädde och socker i det brynta smöret. Häll smörblandningen över äggulorna under omrörning. Häll tillbaka i kastrullen och värm till 83° under omrörning. Häll smör- och äggblandningen över chokladen och rör till en slät smet. Häll smeten på botten och låt stelna minst 4 tim i kyl. Garnera ev med marsipanägg och chokladknyten.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 510 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem