Påsktårta med choklad och mandelmassa
4 tim
•
Arbetstid: 50 min
Dessert
Fika
Frysbar
•
Det brynta smöret ger chokladtårtan en fantastisk karaktär. Fylligt krämig och en glutenfri favorit på påskbordet.
Ingredienser
Botten:
|
Mandel
|
1 dl |
|---|---|
|
Mandelmassa
|
200 g |
| 100 g | |
|
Ägg
|
2 |
Fyllning:
|
Mörk choklad
|
200 g |
|---|---|
| 150 g | |
| 2 dl | |
|
Strösocker
|
2½ dl |
|
Äggulor
|
4 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
520 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,6 g |
| Protein: | 5,3 % | 6,8 g |
| Fett: | 66,2 % | 38,9 g |
| Kolhydrater: | 28,5 % | 36,4 g |