Påsksemlor
2 tim
Mellanmål
Efterrätt
•
Dessa läckra påsksemlor är fyllda med mandelmassa smaksatt med citron och vanilj. Sedan fyller vi dem även med lemon curd och vispad grädde. För den perfekta påskkänslan dekoreras de med påskägg och ätbara blommor. Otroligt vackert på påskfesten!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Det går bra att byta Arla Köket Kesella® kvarg mot Arla Ko® Gräddfil eller Arla Köket® Matyoghurt.
Energi:
311 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 36 g |
Fett: | 15 g |
Ingredienser
Jäst
|
25 g |
---|---|
50 g | |
2 dl | |
1¼ dl | |
Salt
|
2 krm |
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
Strösocker
|
¾ dl |
Vetemjöl
|
ca 7 dl |
Uppvispat ägg, till pensling
|
1 |
---|
Fyllning:
Mandelmassa, riven
|
200 g |
---|---|
1 dl | |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Vaniljpulver
|
2 krm |
Lemon curd
|
ca 1 dl |
---|---|
3 dl | |
Ätbara blommor
|
|
Påsk godis
|