Påskpaj med lammfärs och getost

Påskpaj med lammfärs och getost

1 tim Buffé
En matig paj är gott att bjuda på när det vankas många vid bordet. Den här är mild variant med goda smaker från tomater, örter och lammfärs. Honungen på toppen ger pajen en fin karamelliserad yta. Servera gärna en färgglad sallad till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skala och finhacka vitlöken. Skär zucchinin i tunna skivor och dela dem i kvartar. Hacka de soltorkade tomaterna.
  • Fräs vitlöken mjuk i smör-&rapsolja. Tillsätt färsen och bryn den ca 5 min. Tillsätt zucchini, tomater, tomatpuré, paprika och rosmarin. Fräs ytterligare ca 10 min.
  • Lägg filodeg i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Pensla med smör-&rapsolja mellan varje ark.
  • Vispa samman ägg, grädde, mjölk och salt. Lägg färsröran i formen och häll på äggblandningen.
  • Lägg på getosten i skivor, ringla över honung och lägg ev på rosmarin?. Ställ formen på en plåt med bakplåtspapper och lägg tomaterna bredvid.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 50 min. Lägg över tomaterna på pajen och servera.
Klart!
Energi:

425 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Fyllning:
Lammfärs
500 g
Vitlöksklyftor
2
Zucchini, ca 250 g
1
Soltorkade tomater i olja
3
1 msk
Tomatpuré
3 msk
Hackad färsk rosmarin
1 msk
Rökt paprikapulver
1 krm
Ägg
4
1½ dl
3 dl
Salt
1 tsk
Falbygdens® getost
100 g
Flytande honung
Körsbärstomater på kvist
250 g