Lammfärspaj med smak av fetaost

Lammfärspaj med smak av fetaost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(233 st)

Suverän lammfärspaj med ett smakrikt och krispigt skal. Servera gärna vår lammfärspaj med en sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Pajdeg:

Fyllning:

  • 65 g blandad grönsallad

Gör så här:

Gör så här:

Hacka samman smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut den i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga pajskalet och låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skala och grovhacka löken. Stek lammfärsen i smör i en stekpanna. Lägg ner lök och vitlök och fortsätt steka ett par min. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min. Lägg i lammfärsröran. Strö över osten. Skär tomaterna i halvor och fördela på fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 770 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 56 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem