Köttfärspaj med oliver

Köttfärspaj med oliver

1 tim 10 min
Buffé Huvudrätt
Går att frysa
Enkel köttfärspaj med sälta från oliver och bacon. Servera tillsammans med en god sallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kottfarspaj-med-oliver/

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kyl i ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skala och hacka löken. Skär baconet i strimlor.
  • Bryn färsen i smör i en stor stekpanna. Rör i lök och bacon. Låt fräsa ca 5 min.
  • Salta och krydda med peppar och oregano. Rör i kvarg och ta det från värmen.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Vispa ihop äggen, rör ner dem i färsen och häll i pajskalet. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  • Hacka tomater och oliver. Strö dem och ev bladpersilja över pajen vid servering.
Klart!

Ingredienser

Fyllning:
Köttfärs
400 g
Gul lök
1
Bacon
70 g
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Torkad oregano
2 tsk
2 dl
Ägg
3
1 dl
Tomater
2
Oliver
15