Köttfärspaj med oliver

Köttfärspaj med oliver

60+ min Buffé Huvudrätt
Enkel köttfärspaj med sälta från oliver och bacon. Servera tillsammans med en god sallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kyl i ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skala och hacka löken. Skär baconet i strimlor.
  • Bryn färsen i smör i en stor stekpanna. Rör i lök och bacon. Låt fräsa ca 5 min.
  • Salta och krydda med peppar och oregano. Rör i kvarg och ta det från värmen.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Vispa ihop äggen, rör ner dem i färsen och häll i pajskalet. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  • Hacka tomater och oliver. Strö dem och ev bladpersilja över pajen vid servering.
Klart!

Ingredienser

Fyllning:
Köttfärs
400 g
Gul lök
1
Bacon
70 g
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Torkad oregano
2 tsk
2 dl
Ägg
3
1 dl
Tomater
2
Oliver
15