Påskpaj med lammfärs och getost
1 tim
Buffé
Huvudrätt
Varmrätt
•

En matig paj är gott att bjuda på när det vankas många vid bordet. Den här är mild variant med goda smaker från tomater, örter och lammfärs. Honungen på toppen ger pajen en fin karamelliserad yta. Servera gärna en färgglad sallad till.
Ingredienser
Filodeg
|
6 ark |
---|---|
2 msk |
Fyllning:
Lammfärs
|
500 g |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Zucchini, ca 250 g
|
1 |
Soltorkade tomater i olja
|
½ dl |
1 msk | |
Tomatpuré
|
3 msk |
Hackad färsk rosmarin
|
1 msk |
Rökt paprikapulver
|
1 tsk |
Ägg
|
4 |
1½ dl | |
3 dl | |
Salt
|
1 tsk |
Falbygdens® Getost
|
100 g |
Flytande honung
|
|
Körsbärstomater på kvist
|
250 g |
Gör så här
Näringsvärden, per bufféportion
Energi:
425 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 22 g |
Kolhydrater: | 25 g |
Fett: | 26 g |

