Påskmuffins

40 min
Arbetstid: 25 min
Dessert Fika
Frysbar
Påskmuffins

Söt cupcake med påskägg på toppen. Perfekt när du bjuder på påskfika!

Ingredienser

150 g
Kakao
1 dl
Strösocker
2½ dl
Vaniljsocker
2 tsk
1 dl
Ägg
2
Vetemjöl
2½ dl

Frosting

150 g
Florsocker
½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Saffran
1 kuvert

Gör så här

  • Vispa ihop ingredienserna till frostingen med elvisp till en slät och fast kräm. Ställ kallt.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull, ta det från värmen och rör ner kakao, socker, vaniljsocker och gräddfil. Blanda ner äggen ett i taget och sist mjölet.
  • Fördela smeten i 10 muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
  • Bred frostingen över muffinsen. Garnera med påskgodis.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

347 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,9 g
Protein: 5,4 % 4,6 g
Fett: 49,5 % 19,4 g
Kolhydrater: 45,1 % 38,5 g
https://www.arla.se/recept/paskmuffins/