Påskkaka

Påskkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(77 st)

Saftig påskkaka med mandelmassa och gräddfil i smeten och en ljuvlig glasyr med smak av apelsin. Toppa påskkakan med söta och goda kokosflingor.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 bitar

Glasyr

  • 2 dl florsocker
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 2 msk kokosflingor

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj en avlång bakform, ca 1 ½ liter, och ströa den med kokosflingor. Riv mandelmasan grovt. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, gräddfil, apelsinsaft och mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt svalan en stund i formen och stjälp sedan upp den. Rör ihop florsocker och apelsinsaft och bred glasyren över kakan. Strö över kokosflingor. Servera ev med crème fraiche.

Näringsvärden, per per bit 1/16

  • Energi: 230 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem