Påskig chokladtårta

Påskig chokladtårta

1 tim
Efterrätt
Mustig chokladtårta med smak av kanel och kardemumma i fyllningen. Garnera chokladtårtan med något gott som passar tillfället.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paskig-chokladtarta/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta kakaon och blanda med vetemjöl och bakpulver.
  • Tillsätt mjölblandning, juice och smör till äggsmeten och rör till en slät smet. Häll smeten i formen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna. Ta kakan ur formen och låt kallna. Dela kakan i 2 bottnar.
  • Sikta kakaon till fyllningen och rör ner den i kvargen tillsammans med socker och kryddor. Bred fyllningen mellan bottnarna.
  • Vispa grädden. Täck tårtan med grädde. Hacka chokladen och strö den ovanpå. Garnera med marsipankycklingar.
Klart!
Energi:

390 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 34 g

Ingredienser

150 g
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Kakao
½ dl
Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
1½ tsk
Apelsinjuice
1 dl
Fyllning:
Kakao
3 msk
250 g
Florsocker
4 msk
Vaniljsocker
½ tsk
Malen kanel
1 krm
Malen kardemumma
1 krm
Garnering:
3 dl
Mörk choklad
50 g
Marsipankycklingar