Påskens mazarintårta med vispgrädde

45 min Efterrätt Fika
Frysbar
Påskens mazarintårta med vispgrädde

Fira påsken med en härlig mazarintårta! Botten är bakad med mandelmassa som sedan toppas med syrlig lemon curd och fluffig vispgrädde. Denna läckra tårta, toppad med färgglada påskgodisar och ätbara blommor, blir ett riktigt smycke på påskbordet. Enkel att baka är den dessutom!

Ingredienser

Mandelmassa
300 g
150 g
Ägg
3
Vetemjöl
½ dl

Garnering:

Lemon curd
1 dl
3 dl
Påsk godis
12
Ätbara blommor

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Grovriv mandelmassan ner i en bunke. Tillsätt smör och vispa krämigt. Rör ner äggen ett i taget. Vänd ner mjölet.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna.
  • Vispa grädden tills det blidas toppar.
  • Bred ut lemoncurd på mazarinkakan. Toppa med vipsgrädde och garnera med påskgodis och ätbara blommor.
Klart!

Byt vetemjöl mot mandelmjöl för glutenfri tårta.

Näringsvärden, per bit

Energi:

378 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 1 g
Protein: 5,1 g
Kolhydrater: 27,4 g
Fett: 27,8 g
https://www.arla.se/recept/paskens-mazarintarta-med-vispgradde/