Påskens mazarintårta med vispgrädde
45 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
&format=webp)
Fira påsken med en härlig mazarintårta! Botten är bakad med mandelmassa som sedan toppas med syrlig lemon curd och fluffig vispgrädde. Denna läckra tårta, toppad med färgglada påskgodisar och ätbara blommor, blir ett riktigt smycke på påskbordet. Enkel att baka är den dessutom!
Ingredienser
Mandelmassa
|
300 g |
---|---|
150 g | |
Ägg
|
3 |
Vetemjöl
|
½ dl |
Garnering:
Lemon curd
|
1 dl |
---|---|
3 dl | |
Påsk godis
|
12 |
Ätbara blommor
|
Gör så här
Byt vetemjöl mot mandelmjöl för glutenfri tårta.
Näringsvärden, per bit
Energi:
378 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 1 g |
Protein: | 5,1 g |
Kolhydrater: | 27,4 g |
Fett: | 27,8 g |

