Mandeltårta

Mandeltårta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(113 st)

Godaste mandeltårtan med syndigt god citronkolakräm. Gör två så räcker den till ett helt kalas!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 400 g mandelmassa
  • 4 äggvitor

Kräm:

Garnering:

  • ½ dl rostade pinjenötter
  • citronmeliss

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt. Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ner mandelmassan. Bred ut smeten till 2 runda bottnar, ca 24 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna och lossa från papperet. Blanda äggulor, sirap, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt krämen sjuda under vispning tills den blir riktigt tjock. Vispa ner citronskal och smör i bitar. Vispa krämen kall i kallt vattenbad. Låt stelna i kylen ca 1 tim. Bred hälften av krämen på ena botten, lägg den andra ovanpå och bred på resterande kräm. Förvara tårtan i kylen. Garnera med pinjenötter och citronmeliss innan servering.

Tips:

Godast blir mandeltårtan om den lagas dagen innan.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 350 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem